Mijn naam is Isabel Huigen. Ik ben 49 jaar en moeder van drie dochters van 13, 18 en 20 jaar oud. Ik geef al heel wat jaar met veel plezier kinderyoga les in Abcoude.

Ik heb Franse taal- en letterkunde gestudeerd en heb na mijn studie voor verschillende bedrijven gewerkt, op het gebied van customer service en pr. Wat mij altijd het meeste voldoening schonk in mijn werk was het contact met mensen en vooral het gevoel te hebben iets voor anderen te kunnen betekenen, hoe klein dat ook was.

Op mijn 28ste beviel ik van mijn oudste dochter en ik besloot  te stoppen met werken en fulltime moeder te worden. Vrij snel volgde de tweede dochter. Ondertussen kwam ik er langzamerhand achter dat het werk dat ik tot dan toe gedaan had niet het werk was waar ik naar terug wilde keren. Dat gevoel iets te willen betekenen voor iemand anders was iets dat steeds terug kwam en ik kwam er ook achter dat mede door het zelf hebben van kinderen ik dolgraag met kinderen zou willen werken.

In 2006 begon ik aan de opleiding tot Kindercounselor bij opleidingsinstituut BGL in Driebergen. In 2007 behaalde ik mijn diploma. Daar wilde ik graag mee aan de slag, maar het jaar daar op werd ik zwanger van mijn derde dochter en dat duwde mijn plannen weer tijdelijk naar de achtergrond. Ik probeerde wel mijn belangstelling te voeden door veel te lezen en ik volgde bij Marijke Sluyter de cursus “Zinvol tekenen” en mede vanwege mijn eigen achtergrond als adoptiekind de cursus “adoptie problematiek” bij RenĂ©e Hoksbergen.

Inmiddels nog een aantal jaren maar wel ervaring rijker door het grootbrengen van drie kinderen, deed ik de basiscursus Kinderyoga bij Helen Purperhart. Dit voelde heel goed en ik zag een mogelijkheid om mijn wens om als Kindercounselor aan de slag te gaan te combineren met deze speelse en vrolijke manier van yoga voor jonge kinderen. In 2016 volgde ik de opleiding “Holistische Kinderyoga” bij Arterre. Deze opleiding sloot volledig aan bij hoe ik graag yogales wil geven: speels maar serieus, liefdevol en met aandacht voor het hele kind.

Ik ging op zoek naar een geschikte ruimte om lessen te geven en vond die  in Abcoude, vlakbij de school van mijn jongste en vlakbij mijn woonplaats Amsterdam. Met de kinderyoga lessen hoop ik kinderen vooral veel plezier en rust mee te geven. Tevens is het voor mij een manier om mijn kennis als Kindercounselor in de praktijk te brengen en kinderen waar nodig te kunnen helpen en ondersteunen in hun eigen ontwikkeling.