Kinderyoga is een vrolijke en speelse manier om kinderen vertrouwd te maken met yoga. Ik doe dit door middel van verhaaltjes, spelletjes, muziek en beweging.

Niet iedere les is hetzelfde want ieder kind brengt zijn of haar eigen energie mee. De ene keer  beginnen we te brullen als een leeuw, de andere keer doen we onze ogen dicht en luisteren naar de geluiden van de zee. In iedere les oefenen we een aantal yogahoudingen en soms gaan we ook tekenen, masseren of dansen.

Iedere les sluit ik af met een kindermeditatie. Door te luisteren naar een verhaaltje, eventueel met muziek, kunnen de kinderen zich laten meevoeren door hun eigen gedachten of fantasie├źn en leren zij tegelijk iets over concentratie en hun ademhaling. Door herhaling en oefening kunnen zij wellicht iets hiervan meenemen in hun dagelijks leven. Ik hoop ze daar mee te helpen.

Kinderyoga is voor kinderen vanaf 4 jaar tot ongeveer 12 jaar. Voor de jongere kinderen staan spel, fantasie en beweging voorop, voor de oudere kinderen is er meer aandacht voor de yoga-houdingen en ademhalingsoefeningen. Maar aangezien kinderen allemaal verschillen en voortdurend in ontwikkeling zijn zal een les nooit hetzelfde zijn en zal ik proberen ieder kind te geven waar hij of zij op dat moment behoefte aan heeft.

Voor praktische informatie zie adres en lestijden of kijk op de website van Yoga in Abcoude.