“De tijd alle tijd geven
om zijn helende werk te doen.
Niet sneller willen dan het gaat.
Aanwezig zijn bij dat wat heling nodig heeft
is vaak al helend genoeg.”

Mijn uitgangspunt als kindercounselor is dat ieder mens, en dus ook ieder kind, beschikt over de hulpbronnen die hij nodig heeft om zijn doel te bereiken. In de praktijk betekent dit dat ieder kind dat worstelt met een probleem zelf weet wat het probleem is, zelf weet wat de oplossing is en zelf weet welke stappen hij of zij moet nemen om naar die oplossing toe te werken. Mijn rol als kindercounselor is dit proces te begeleiden en het kind te helpen zichzelf te helpen.

Soms duurt het even voordat een kind durft en kan zien wat hem of haar dwars zit en ook durft te zeggen wat hij of zij nodig heeft om verder te kunnen. Voor kinderen is het vaak lastig om dit onder woorden te brengen. Door middel van spel en creatieve expressie, zoals tekenen, verven of kleien, lukt dat vaak wel. Mijn taak is dan ook de juiste hulpmiddelen aan te reiken om het kind gelegenheid te geven zich op zijn of haar eigen manier te uiten.

Kindercounseling is er voor kinderen van 4 tot 18 jaar die tijdelijk “een steuntje in de rug” nodig hebben, om daarna zelf de draad weer op te pakken. Kinderen die net een echtscheiding hebben meegemaakt bijvoorbeeld, of een overlijden. Kinderen die ineens heel angstig zijn of niet meer durven doen wat ze voorheen wel deden. Kinderen die problemen ervaren op school in de omgang met andere kinderen of omdat ze gepest worden. Kortom, “gezonde” kinderen die uit balans zijn geraakt en iemand nodig hebben om hen te helpen hun eigen kracht en oplossingen te vinden om weer verder te gaan.

Het is altijd mogelijk vrijblijvend een afspraak te maken voor een gesprek. Tijdens dit gesprek ontdekken we samen of kindercounseling voor uw kind de juiste keuze is. Een counseling traject bestaat uit vijf sessies van een uur met het kind samen. Daarna volgt opnieuw een gesprek  met de ouder(s). U kan dan vragen stellen en ik kan u eventueel adviezen te geven over hoe het kind het beste te kunnen ondersteunen thuis en/of op school. Het kan ook dat we er dan achter komen dat u kind behoefte heeft aan een aantal vervolgsessies. Voorop staat dat kinderen zelf hun doelen stellen, en dus ook zelf kunnen aangeven of zij veranderingen en/of verbeteringen ervaren.

Voor meer informatie kunt u mij bellen of appen op 06-38009446. We kunnen dan een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.